Duurzame investering

De recreatiewoningen op Landgoed De Zandleij worden boven de huidige EPC-norm gebouwd en zijn voorzien van installaties waarbij een gasaansluiting niet meer nodig is. Hierdoor is Landgoed De Zandleij één van de allereerste gasloze parken dat zal worden gebouwd. Met de zonnepanelen wordt bovendien meer energie opgewekt dan wordt verbruikt waardoor het park zelfs energiepositief is.

De woningen

Bij de bouw van de recreatiewoningen is uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. De woningen zijn voorzien van triple beglazing en gebouwd met R3 geïsoleerde cellenbetonblokken en hebben daardoor een hoge isolatiewaarde. Dit maakt samen met de koude- en warmtepompinstallatie het energiegebruik en wooncomfort in de woning optimaal. Daarnaast heeft elke woning de mogelijkheid voor een snellader voor een elektrische auto. Elke woning is voorbereid op een snellader voor een elektrische auto. Zo bent u verzekerd dat u investeert in een duurzame woning.

Energiepositief park

Op Landgoed De Zandleij worden 4000 zonnepanelen geïnstalleerd in 2019. De jaarlijkse opbrengst zal groter zijn dan het normale jaarlijkse verbruik van alle woningen. De woningen zijn aangesloten op een Smart grid energienet. Dit is een intelligent energienet waaraan een meet – en regelsysteem is toegevoegd. Hiermee kan vraag en aanbod van diverse energiebronnen op elkaar worden afgestemd. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de duurzaam opgewekte, beschikbare energie.